Amazon Prime Day in het buitenland

Amazon is een ontzettend groot bedrijf. In Nederland en België is Amazon echter nog niet doorgebroken. Het kan zo zijn dat dit binnenkort gaat veranderen. Zo is Amazon Prime Day in 2018 naar Nederland gekomen, België werd nog niet direct meegenomen tijdens Amazon Prime Day. De vraag is: wat is Amazon Prime Day? Is het een succes in het buitenland? Tot slot een stukje achtergrondinformatie over Amazon en Jeff Bezos.

Voordelen van Amazon Prime

Amazon Prime gaat echter niet alleen over kortingen of content die je onbeperkt kunt bekijken. In Nederland en het buitenland kun je onder andere van de volgende voordelen profiteren:

  • Artikelen worden binnen twee dagen bezorgd, zonder verzendkosten te betalen. Met name in de Verenigde Staten is dit best bijzonder, aangezien de afstanden behoorlijk kunnen oplopen.
  • In de Verenigde Staten is het op sommige plekken mogelijk om een bestelling van minimaal $20 bij een restaurant te plaatsen. Meestal wordt het eten met de fiets besteld.
  • Als Prime-lid krijg je toegang tot Prime Photos. Via Prime Photos kun je onbeperkt foto’s opslaan. Ook is er 5 GB beschikbaar voor video’s en documenten.
  • Je krijgt korting op Amazon Music Unlimited, een service die het best met Spotify te vergelijken is.
  • Voor bepaalde steden in de wereld is ‘free same-day delivery’ beschikbaar. Boven de $35 wordt een product gratis verzonden en krijg je het dezelfde dag thuis. Bestellingen die je in de avond plaatst, krijg je de volgende dag pas.
  • Als Amazon Prime-lid krijg je toegang tot Amazon Elements. Dit zijn organische producten die op een transparante manier worden gemaakt, waardoor je precies weet wat er in de producten zit en of het te vertrouwen is. Denk aan babydoekjes of vitaminepillen.
  • Gaat ‘same-day delivery’ niet snel genoeg? Dan kun je kiezen voor Prime Now. Binnen 2 uur kun je een gelimiteerd aantal producten op bepaalde plekken ontvangen. In sommige steden kun je jouw producten zelfs al binnen een uur ontvangen voor een extra bedrag.

In Nederland is Amazon Prime nog niet zo uitgebreid als in andere landen. Je kunt je echter voorstellen dat ook de andere voordelen van Amazon Prime doorgang zullen vinden in Nederland. Uiteraard zijn er diensten waarbij het een stuk lastiger is om deze in Nederland te introduceren. Ook is er sprake van concurrenten met vergelijkbare diensten die mogelijk interessanter zijn of zelfs gratis. De komende jaren is het afwachten hoe dit zich gaat ontwikkelen. Kijk op www.amazon.com om het actuele aanbod te bekijken dat bij Amazon Prime hoort.

Is Amazon Prime Day een succes?

Amazon Prime Day is een enorm succes te noemen. Volgens Amazon is de dag het grootste succes te noemen in de geschiedenis van Amazon. Ze doen het veel beter dan tijdens Cyber Monday of Black Friday. In 2018 werden er tijdens Amazon Prime Day meer dan 100 miljoen producten verkocht. Ter waarde van $1 miljard werden er goederen van kleine en middelgrote ondernemingen via de website gekocht (via Amazon kunnen ook andere bedrijven producten aanbieden). In 2018 is niet bekendgemaakt voor hoeveel dollar er in totaal besteed is. Door de denktank Coresight Research werd dit geschat op $3,4 miljard. Rondom Amazon Prime Day zijn er echter ook andere retailers die een eigen dag in het leven roepen. Zo heeft retailer Target de Target’s one-day sale in het leven geroepen, ook een enorm succes.

Over Amazon en Jeff Bezos

Waarom is Amazon Prime Day zo belangrijk voor Amazon en oprichter Jeff Bezos? Amazon Prime Day is de ideale gelegenheid om Amazon Prime, de producten van Amazon en verkopen in het algemeen omhoog te helpen. Amazon en Jeff Bezos onderscheiden zich door klantgericht te zijn, te focussen op de lange termijn en veel geld te steken in R&D. Concurrentie is volgens Amazon vaak gefocust op de concurrent en niet op de klant. Dit doen ze door ieder proces in het bedrijf te optimaliseren, zonder op een enkel moment stil te staan. Waar dit eindigt is voor niemand bekend, ook niet voor Amazon en Jeff Bezos zelf. Het bedrijf zal door middel van deze strategie steeds groter en groter kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *