In november 2017 is Amazon gestart met het aanbieden van Amazon Prime in Nederland. Amazon Prime stelt je vrij van het betalen van verzendkosten. Normaal worden er verzendkosten gerekend bij bestellingen die onder een orderwaarde van €29,- komen. Bij het Amazon Prime abonnement worden er geen verzendkosten meer gerekend voor bestellingen die naar Nederland komen. Het abonnement geldt uitsluitend voor aanbiedingen waarbij het Amazon Prime logo getoond wordt.

Er zijn inmiddels al meer dan een miljoen producten waarbij de verzendkosten gratis zijn. Ondanks dat het om een geselecteerd assortiment gaat, zijn dit een behoorlijk aantal producten. De producten worden extra snel geleverd, binnen één of twee werkdagen kun je een bestelling al thuis verwachten. Bol.com heeft al snel een tegenhanger van de dienst opgestart, deze kost €9,99 per jaar.

Amazon Prime op prime day

Amazon Prime kun je per maand of per jaar afsluiten. De dienst kost €5,99 per maand en €49,- per jaar. Het grote voordeel van Amazon Prime: je kunt het de eerste 30 dagen uitproberen. Bevalt het niet? Dan kun je gemakkelijk weer stoppen en hoef je daar niets extra´s voor te betalen. Daarnaast zitten er extra voordelen aan het starten van een Amazon Prime abonnement. Voor sommige gebruikers gaat het meer om de extra voordelen en minder om de gratis verzendkosten waarvoor Amazon aanvankelijk is opgestart.

Op dit moment biedt Amazon Prime de volgende extra´s aan:

  • Onbeperkt video´s kijken via Amazon Prime video. Je kunt onbeperkt video´s kijken via PrimeVideos.com. Amazon Prime bestaat uit een geselecteerd aanbod aan films en series, het is minder groot dan Netflix. Ook worden er specifiek films door Amazon Prime uitgebracht. Deze films worden volledig in het beheer van Amazon Prime geproduceerd.
  • Amazon is eigenaar van Twitch, waardoor je zonder reclame naar Twitch kunt kijken en games met extra kortingen kunt kopen.
  • Met Amazon Prime krijg je 30 minuten eerder toegang tot Lightning Deals, waardoor er een veel grotere kans is dat deze deals niet uitverkocht zijn als je een aankoop gaat doen.
  • Door middel van Prime Photo kun je met een Amazon Prime abonnement onbeperkt foto´s opslaan. Deze dienst kun je het best gebruiken met Dropbox, Google Drive of andere cloud-diensten.

Ben je lid van Amazon Prime? Houdt dan Prime day 2020 in de gaten.